Hartelijk welkom op de website van Biljartvereniging Steenwijk

Nieuwsberichten

21 mei 2019:

Inschrijving voorwedstrijden PK's Dagcompetitie


De inschrijving voor de voorwedstrijden persoonlijke kampioenschappen dagcompetitie (District Zwolle e.o.) is geopend.
Tot en met 10 juni 2019 kunt u zich inschrijven door uw naam (eventueel voorzien van bondsnummer) op het betreffende formulier in de gang in te vullen en door middel van aankruisen aan te geven in welk(e) discipline(s) n klasse(n) u wilt deelnemen.
Je hoeft niet in een team te spelen om aan de persoonlijke kampioenschappen (p.k.) mee te doen, maar inschrijven voor een p.k. betekent wel dat je automatisch lid wordt van de K.N.B.B.
M vr gr
Erik van Zanten

16 mei 2019:

Parkeren op gras niet toegestaan!


Het Bestuur heeft vandaag contact gehad met de gemeente Steenwijkerland over het parkeren op het gras achter onze vereniging. Helaas, dit is niet toegestaan: de bekeuringen worden echt uitgeschreven.
Verder contact hierover binnen de gemeente is afgewezen. Men verwijst naar de parkeerplaatsen rond het gebouw. Zie afbeelding hierboven, waar in paars de parkeerplaatsen zijn aangegeven.

18 mei 2019:

Clubkampioenschap


De poule-indeling en speeldagen en -tijden kunt u hier vinden.

16 mei 2019:

Uitslag Dick Wayboer en Harm Prinsen Gewestelijke finale Driebanden 1e, 2e en 3e klasse Dagbiljarten


Vandaag, donderdag 16 mei 2019, hebben Dick Wayboer en Harm Prinsen bij Biljartcentrum Assen de Gewestelijke finale driebanden klein 1e, 2e en 3e klasse gespeeld.
De uitslag en enkele foto's vindt u hier.

14 mel 2019:

Uitslag Erwin Oosterkamp Gewestelijke finale gemengd kader


Erwin heeft afgeloppen weekend in Franeker de gewestelijke finale gemengd kader gespeeld.
Een kort verslag en de uitslag vindt u hier.

10 mei 2019:

Team Auto Veld naar Nederlands kampioenschap in Nieuwegein


Jawel hoor, ze hebben het weer geflikt: Team Auto Veld is op 9 mei in Nijland kampioen geworden van het Gewest! Er werd gestreden tegen de kampioenen van de drie noordelijke provincies.
Team Auto Veld speelt nu eind juni in Nieuwegein voor het Nederlands kampioenschap en verdedigt daar de titel.
Want ook vorig jaar werd team Auto Veld Nederlands kampioen!
Het team bestaat uit Jan Westerbeek, Egbert Wolting, Bertus Evers en Henk Zwiers.

6 mei 2019:

Districtsfinale gemengd kader

De Districtsfinale Zwolle e.o. gemengd kader (3, 4 en 5 mei bij DOS Hattem) zit er weer op. Deze finale kenmerkte zich door een prima sfeer, goede arbiters (o.a. Fred Verbaan) en organisatie, maar ook bijzonder knappe prestaties. Kampioen is geworden Peter Schuitema en 2e Jurgen Toorneman. Jan Westerbeek werd derde en Erwin Oosterkamp werd knap 4e. Een paar bijzonderheden: Jan verliest een partij in 2 beurten, 200 - 1 tegen Jurgen Toorneman en krijgt tegen Bernard Gorter een serie van 160 te verwerken. Gelukkig wist Jan zich te herstellen en bracht hij Peter Schuitema zijn enige nederlaag toe in 9 beurten. Volgende week zaterdag en zondag is de Gewestelijke finale in Franeker, Erwin Oosterkamp gaat namens ons district en BV Steenwijk de eer hoog houden.
Alvast veel succes toegewenst.

27 april 2019:

Uitnodiging Clubkampioenschap 2019

Bijgaand ontvangt u de gewijzigde uitnodiging voor deelname aan het clubkampioenschap libre van de biljartvereniging Steenwijk.
In afwijking van de vermelding op de eerste uitnodiging, zal de finaledag gehouden worden op zondag 26 mei 2019. (Op zaterdag 25 mei worden de gewestelijke finales voor teams in de C4-libre klasse in onze lokaliteit afgewerkt).

Zoals in de uitnodiging staat te lezen, zal er met de speelsterkte rekening worden gehouden bij het indelen van de poules in de voorronden. Iedereen heeft dus kans, dus ik daag u allen uit om mee te doen aan dit clubkampioenschap.
De tekst van de uitnodiging en tevens inschrijfformulier kunt u hier als pdf-bestand downloaden en uitprinten.

23 april 2019:

B.V. Steenwijk, kampioen driebanden groot 3e divisie poule 5


Het zal je maar gebeuren; met nog 1 wedstrijd te spelen op de tweede plaats in de competitie staan met een gelijk aantal matchpunten, maar een aanzienlijk minder aantal partijpunten. Dus er blijft niets anders over dan zelf de laatste wedstrijd te winnen en hopen dat de koploper een punt laat liggen.
Na een degelijk gewonnen wedstrijd (7-1) tegen De Harmonie uit Groningen, moest het team een dag wachten op de uitslag van de wedstrijd De Haven 1 – Carambole 2. Uiteindelijk verscheen deze toch op Biljartpoint en de einduitslag was 4-4 (ofwel ieder team kreeg 1 matchpunt). Dit betekende het kampioenschap voor de B.V. Steenwijk.

Het team, bestaande uit Steef Hendriks, Kees Wijnbeek, Hans Dijkstra, Wilfried Godschalk, Jaap van den Berg en Peter Hanekamp moet middels een dubbele wedstrijd tegen een kampioen van een andere derde divisie poule uitmaken wie naar het Nederlands Kampioenschap divisieteams wordt uitgezonden.

Wij wensen dit team volgens jaar veel succes in de 2e divisie, waar ze onder andere het Steenwijker collega-team “Drukkerij 3 in 1” tegen gaan komen.

22 april 2019:

Team BV Steenwijk 11 kampioen


Het team BV Steenwijk 11 is kampioen driebanden geworden van de B1 klasse in het KNBB district Zwolle e.o.
Meer hierover en foto van het kamipoensteam vindt u hier.

10 april 2019:

Uitslagen districtsfinales Driebanden Dagbiljart


De uitslagen van alle gespeelde districtsfinales Driebanden Dagbiljart 2018-2019 vindt u hier

26 maart 2019:

Uitslag enquete KNBB District Zwolle


In januari 2019 heeft ons District onder de leden de enquete "Richting voor de nabije toekomst" gehouden met als doel inzichtelijk te maken waar de leden van de KNBB District Zwolle en omstreken behoefte aan hebben op de pijlers spelsoorten competitie, Trainingen en Website, bekendheid en bezoek. Welke spelsoorten willen de leden graag in competitieverband spelen? Wat is hierbij de gewenste frequentie en speelt de reisafstand naar de diverse locaties een rol? Hebben de leden behoefte aan individuele biljarttraining? Is de website bekend en hoe wordt deze bezocht?
Het resultaat van deze enquete vindt u in bijgevoegd pdf-bestand.

17 januari 2019:

Verkiezing sportploeg 2018 van Steenwijkerland


Woensdagavond 16 januari 2019 is in De Meenthe o.a. de sportploeg van het jaar 2018 van Steenwijkerland gekozen.
En de winnaar is.........

Steenwijk Auto Veld 2


Het team bestaat uit Jan Westerbeek, Bertus Evers, Henk Zwiers en Egbert Wolting.
Jongens, proficiat!!!
Enkele foto's staan hier

8 december 2018:

Opiniestuk Bert van Manen


Wanneer u op deze link klikt, komt u bij een opiniestuk terecht welke geschreven is door Bert van Manen. Een interessant stuk over de toekomst van de biljartlakens: wol of synthetisch.

6 november 2017:

Jassen en sieraden


In de afgelopen periode hebben wij op verzoek van veel van onze leden de garderobe en bestuurskamer binnen ons biljartcentrum omgedraaid.
Op deze manier hebben wij meer zicht op die personen die zich toegang verlenen tot de garderobe alsmede de kledingstukken in de garderobe zelf.
Met het aanbreken van de herfst in Nederland is ook de periode met meer regenachtige dagen aangebroken. Om nu een verhoging van de luchtvochtigheid in de biljartzaal (en de daarmee gepaard gaande invloeden op de biljarttafels) te voorkomen, vragen wij alle leden om hun jassen niet in de biljartzaal maar in de garderobe te hangen.
Tevens willen wij u vragen extra aandacht te besteden aan het dragen van horloges, armbanden, e.d. tijdens de wedstrijden. Om de kans op beschadigingen te verkleinen, vragen wij iedereen om de sieraden e.d. te verwijderen.

Biljartvereniging Steenwijk

1 december 2013: Roken in de zaalroken